Fem fenomenala prylar som sätter guldkant på vardagen

Den moderna människan i väst lider inte brist på materiella ting direkt. Prylhysterin verkar nå nya nivåer oavsett hur mycket Marie Kondo predikar. Återhållsamhet är bra både för miljön och sinnesron, men vissa saker blir faktiskt bättre och kan motivera inköp.

Så, för ett ögonblick tänker vi bort att den genomsnittlige svensken slänger 500 kilo sopor per år och tittar framåt mot prylhorisonten. Här är några nya prylar som redan finns eller är på gång. Vad säger du, är det något som skulle intressera dig?

1. Roboten Luka

/uploads/articles/images/prylar_Roboten_Luka_840x380.jpg

Småbarnsföräldrar se hit! Den här söta roboten är designad för barn mellan två och åtta år och är tänkt att uppmuntra barns läsintresse. Med hjälp av AI (så klart!) scannar Luka av barnbokssidorna och kan sedan läsa dem högt för ditt barn.

Det är en fördel om ditt barn pratar engelska, tyska, spanska eller kinesiska eftersom det är de språk som Luka hanterar för tillfället. Fler språk är under utveckling. Däremot framgår det inte om roboten fullt ut kan ersätta en förälder, vi hoppas inte.

 Pris: Kommer ”snart”, priset har inte offentliggjorts än.

2. Move ECG

/uploads/articles/images/prylar_Move ECG_840x380.jpg

Utvecklingen av uppkopplade hälsoprylar går i rasande fart. Alla vi hypokondriker tackar och tar emot. Withings Move ECG är en analog klocka som inte bara visar tiden på old school-sätt utan också fungerar som din personliga ekg-mätare direkt på handleden. Withings hoppas bland annat att klockan ska hjälpa människor att hitta oupptäckt hjärtflimmer som är en dold folksjukdom. Förutom det håller klockan förstås koll på din sömn och aktivitetsnivå.  

Pris: $130

3. Loop Earplugs

/uploads/articles/images/prylar_Loop Earplugs_840x380.jpg

Loop är en öronpropp speciellt utvecklad för konserter och andra högljudda evenemang i samarbete med hörselspecialister. Öronpropparna minskar decibelnivån med 20 dB samtidigt som den både ser elegant ut och är ovanligt bekväm enligt tillverkaren. Metalldelen fungerar som en akustisk kanal med ett filter som skyddar hörseln. Det gör att musik och andra ljud förblir klara och tydliga men med lägre volym. Finns i sex färger antingen med memory foam eller silikonpropp. Rock on säger vi. 

Pris: 239 kr.

4. Diskmaskinen Frog

/uploads/articles/images/prylar_diskmaskin_840x380.jpg

Den här är drömmen för sommarstugan som saknar rinnande vatten. Eller för dig med tummen mitt i handen. Frog är en nätt bänkdiskmaskin, som är ovanligt uthärdlig att titta på tack vare sin fina design och som inte behöver anslutas till något avlopp. Vi repeterar: behöver inte anslutas till ett avlopp!

Frog är en miljövänlig rackare som kombinerar flera nya tekniker och har en patenterad teknologi vid namn Ohmic Array. Detta gör att den diskar 10 tallrikar eller 12 glas på 10 minuter. Allt som behövs är att du häller i vatten och diskmaskinsmedel i botten och trycker på ”on”. Dessutom kan du använda den för att koka skaldjur, tvätta kläder eller sterilisera nappflaskor. Vi är klart intresserade.  

Pris: $ 299 (Heatwave som ligger bakom Frog, har börjat ta emot förhandsbeställningar.)

5. LG Signature Series Oled TV R

/uploads/articles/images/prylar_LG_840x380.jpg

Till sist: Le piece de resistance, en rull- och skalbar 65 tums-tv. Japp, du läste rätt. En tv som ändrar storlek efter dina behov och som kan försvinna ner i en pytteliten tv-bänk för den som vill slippa se skärmen alls. Med tv-tekniken OLED behövs ingen bakgrundsbelysning vilket för det första ger en djup svärta och hög kontrast för en naturtrogen och hög bildkvalitet. För det andra gör det att OLED-skärmarna blir lätta, tunna och flexibla. Så tunna att de kan rullas ihop likt en matta och graciöst glida in i tv-bänken. 


Pris: Är inte ute till försäljning än, men på gång. Och den kommer att vara svindyr enligt ryktena. 

Ansök med BankID - vi bjuder på första årsavgiften (ord. pris 195kr/år).

img description ANSÖK